Ylva - Gustavo

Vi kallar oss numera Duo Bentancor eftersom vi under flera projekt och i många år har samarbetat, både med att komponera men framförallt genom kombinationen Gustavos instrument och Ylvas ljudkonst.

 

 

Gustavo Tomás Bentancor har arbetat som musiker i större delen av livet. Han började med gitarr, fortsatte med cello och blev sedan bandoneonist och ledare för Cosmopolitango, en grupp med Malmö som bas som spelade Piazzolla. Under hela tiden har han arbetat med egen musik, både klassisk, tango och låtar. Under några år drev han en bandoneonverkstad i Stockholm, sedan Berlin med många av de stora bandoneonisterna i världen som kunder. Idag varvar han livet som musiker med att bygga instrument och svara bonde. Han ahr ett stort engagemang när det kommer till ekologiskt odlande och byggande, något som oftast kanaliseras ut i Duo Bentancors verk.

Ylva Bentancor arbetar numera oftast med ljudkonst i kombination med instrument, både traditionella och nytillverkade. De teman som verken har har en tendens att alltid landa i politiska frågor, även om de inte är partipolitiska. Hon drömmer om att en dag skriva ett verk som bara får vara musik, men så länge det finns så mycket att väcka tankar om och bearbeta i samhället som det gör idag får det bli hennes musiks uppgift. Får hon någon enda att tänka efter lite noggrannare är det värt det!

YLVA BENTANCOR

           LJUDKONST/MUSIK