Provisoriskt för alltid

PROVISORISKT FÖR ALLTID – En högljudd virkning

Jag har ägnat mitt liv åt att försöka få till någonting som känns helt färdigt, perfekt. Allt från en stickad tröja till barn, hus och musik, och till att försöka förändra världen med politisk konst. Men det har inte gått. I år fyller jag 54, och till slut har jag insett att min strävan efter det perfekta aldrig kommer bli realiserad, det kommer aldrig ske. Jag kommer att fortsätta omge mig med sådant som blev lite fel, med en mängd svaga länkar.

Det är okej nu. Den insikten fick mig istället att känna en viss fasa över hur ett verkligt perfekt liv hade varit, plötsligt har det ingenting med vad som egentligen är värdefullt på riktigt att göra. Att bjuda vänner till den perfekta middagen, med det fina och dyra porslinet, det dekorerade bordet, den kulinariska maten, den lyckade familjen, varifrån kom den idén om den inte väldigt starkt hänger ihop med hur långt vi landat från oss själva och verkligheten, från vad som känns rätt, inte vad som ser rätt ut? Det perfekta händer istället när man minst anar; när man sitter med tonårssonen på förstutrappen och delar en kaffe och man fylls av en känsla av lycka och trygghet, trots att trappen är provisorisk och det är regn i luften.

På det här temat har jag nu påbörjat ett projekt, Provisoriskt för alltid, som ska bli till en stor virkning, en form av rutmönster, och rör man vid det ska det höras ljud/musik. Tanken är att varje ruta ska innehålla en enkel historia om en ambition. Det kan handla om en viktig händelse i livet eller en avsikt att virka ett speciellt mönster, vad man än har att berätta på temat och i slutänden – ett resultat, perfekt eller inte.
Jag kommer virka för glatta livet, tänker mig att virkningen ska täcka minst en stor vägg, helst flera. Men det är inte så spännande att bara berätta min historia, det skulle vara så mycket mer intressant om det finns fler som vill virka sin ambition, sin berättelse.

Om du skulle vilja bidra med en eller flera virkningar på 20 x 20 cm, du kan använda gammalt överblivet garn eller vilket material du har eller vill använda, och en kort text om vad de betyder för dig så komponerar jag med ljud och musik den ljudande delen utifrån det du/ni har att säga.
Och målet är inte det perfekta, ingen ska känna att jag kan ju inte virka, för det kan inte jag heller. Men det är inte så svårt! Jag bifogar en bild på min begynnande virkning så förstår du vad jag talar om. Och sprid gärna det här till dem du känner som skulle kunna tänkas vara intresserade av

att vara med och virka;-))
På den här sidan kommer jag uppdatera hur projektet fortskrider och när det planeras att presenteras för publik, kika gärna in och följ med i utvecklingen.

Till att börja med pågår projektets virkningsdel fram till jul 2021.Så om du har din färdig före det vore det toppen. Jag är ofta i Spanien, men en virkning väger inte så mycket så om du kan skicka den till mig på adressen nedan så vore det toppen. Eller samskicka om du känner fler som gör det. Om någon har problem med portot, säg till så bidrar jag!

tentakel@ylvabentancor.com
Tlf: 0034 603 330268
Ylva Bentancor, Pista de Facundo 17A, 38789 Puntagorda, La Palma, España